De top 10 tuinplanten van 2023

Laatst bijgewerkt: 19 apr. 2023

Je bent op zoek naar een tuinplant maar waar begin je? Bij ons! Onze experts hebben uitgebreid diverse tuinplanten getest en de resultaten verwerkt in een tuinplanten vergelijking. Zo wordt de keuze voor jouw beste tuinplant ineens een stuk makkelijker!

Top 3 beste tuinplanten van 2023

De top 3 beste tuinplanten is samengesteld door onze experts met hun favoriete tuinplanten. Om tot de top 3 beste tuinplanten te komen hebben onze experts een groot aantal tuinplanten met elkaar vergeleken.

We hebben een uitgebreide tuinplant vergelijking gedaan. Bij het vergelijken van tuinplanten is er gelet op zaken als de prijs, het gebruiksgemak en de kwaliteit van de tuinplanten. De goedkoopste tuinplant is namelijk niet altijd de slechtste tuinplant. En ook de duurste tuinplant is niet altijd de beste tuinplant.

Nu is het tijd om te kijken of de experts gelijk hebben, neem snel een kijkje in onze top 3 beste tuinplanten en vind jouw ideale tuinplant.

1. Malus Kruisbestuiver

De Malus 'Evereste' sierappel is een prachtige sierboom die het hele jaar door kleur en leven geeft aan je tuin. Deze stoere kleine boom is perfect voor zowel patio als open grond, en is tolerant voor de meeste ziekten. Met zijn prachtige bloesems in het voorjaar en zijn oranjegele appels in de zomer is de Evereste sierappel een zeer sierlijke boom die in elke tuin een geweldige aanwinst zal zijn. De Evereste is ook een uitstekende kruisbestuiver voor andere appelbomen, dus als je een appelboom hebt die geen vruchten draagt, zal plaatsing van de Evereste binnen 10 meter van de andere boom een betere vruchtproductie bevorderen.

2. Vitis vinifera

Op zoek naar iets anders om toe te voegen aan je tuin of huis? Deze set van drie druivenplanten is een mooie en unieke aanvulling die je voorziet van verse druiven in drie verschillende kleuren - rood, blauw en wit. De wijnstokken zijn 70 cm hoog en zijn van de soort Vitis vinifera, waardoor ze perfect zijn voor het produceren van heerlijke druiven. Plant ze op een zonnige plek in je tuin en geniet nog jaren van de verse druiven.

3. Plant in a Box

Voeg een vleugje elegantie toe aan je huis met deze set van drie roze Pampasgrassen. Deze prachtige planten zijn perfect om een vleugje kleur toe te voegen aan elke kamer, en ze zijn een geweldig cadeau voor elke plantenliefhebber. Elke plant zit in zijn eigen pot, en de set bevat een verzorgingsblad zodat je je planten gezond kunt houden en er op hun best uit kunt laten zien.

Nog meer producten:

Door naar onze top 10 beste tuinplant van 2023!

Smaken verschillen, en dat geldt ook voor tuinplanten. Het kan dus zo maar zijn dat de favoriete best geteste tuinplant van onze experts voor jou niet de beste tuinplant is. Daarom hebben onze experts een top 10 beste tuinplanten gemaakt.

Lees snel verder voor het vervolg van deze best geteste tuinplanten. 

Nummer 6: Hydrangea paniculata
Nummer 7: Hydrangea paniculata
Nummer 8: Winterharde Passiebloemen
Nummer 9: Hydrangea paniculata

En tot slot de nummer 10 van deze goede tuinplanten. 
Nummer 10: Hydrangea paniculata

4. Pelargonium Graveolens

3x Pelargonium Graveolens - Citroengeranium - Anti-muggengeur is de perfecte manier om muggen op afstand te houden! Dit natuurlijke middel is gemaakt van de bladeren van de citroengeranium, waarvan bekend is dat ze muggen afweren. Wrijf gewoon de bladeren van de plant op je huid en de krachtige geur zal muggen op afstand houden. De 3x Pelargonium Graveolens - Citroengeranium - Anti-muggengeur is perfect voor gebruik buiten en binnen, waardoor het de perfecte oplossing is om je huis muggenvrij te houden.

5. Plant in a Box

Deze set van drie pampasgrassen is perfect om een vleugje elegantie aan je huis toe te voegen. Het Cortaderia selloana gras heeft een mooie witte kleur, en de pot heeft een eenvoudig en klassiek ontwerp. De pampasgrassen zijn gemakkelijk te verzorgen, en ze vormen een geweldige aanvulling op elke kamer.

6. Hydrangea paniculata

Als je op zoek bent naar een plant die een vleugje schoonheid en ontspanning toevoegt aan je huis, zoek dan niet verder dan de Hydrangea paniculata Living Summer Love. Deze prachtige plant behoort tot het merk Living creations en valt in de categorie Tuinplanten - Mix. Hij wordt geleverd met een pot die er de perfecte maat voor heeft, en de afmetingen zijn 11 x 11 x 25 cm. De diameter van de plant is 7 cm, en hij kan een hoogte bereiken van 85 cm. De kleurrijke bloemen die eraan groeien zijn gewoonweg prachtig, en het is ook goed om te weten dat hortensiaplanten zorgen voor schone lucht. De bloeitijd van deze plant is over 3 maanden, en hij hoeft niet altijd in direct zonlicht te staan, maar geeft de voorkeur aan halfschaduw. Vergeet niet hem regelmatig water te geven, want hij heeft wel veel water nodig. Koop vandaag nog je eigen Hydrangea paniculata Living Summer Love en geniet van de schoonheid en ontspanning die hij in je huis brengt.

7. Hydrangea paniculata

De Hydrangea paniculata Living Pink Rose is perfect om elke kamer een rustgevende, natuurlijke toets te geven. Deze tuinplanten - mix zijn gemakkelijk te verzorgen en vereisen alleen regelmatig water en halfschaduw om goed te gedijen. Met kleurrijke bloemen die in slechts 3 maanden bloeien, zijn deze prachtige planten een geweldige aanvulling voor elk huis of kantoor. Bovendien maakt de meegeleverde pot het gemakkelijk om je nieuwe plant meteen te laten beginnen.

8. Winterharde Passiebloemen

Wil je wat privacy toevoegen aan je tuin of balkon? Zoek niet verder dan de Hardy Passion Flowers. Deze set van drie kleurrijke planten geeft je de dekking die je nodig hebt en voegt tegelijkertijd wat mooie kleur toe aan je ruimte. De mix omvat de rassen Avalanche, Purple Haze en Pura Vida, elk met zijn eigen uniek gekleurde bloemen. De planten verdragen koude temperaturen en kunnen snel groeien als ze genoeg zon en warmte krijgen.

9. Hydrangea paniculata

De Living Sugar Rush Hydrangea is een prachtige plant die een geweldige aanvulling zou zijn op elke kamer in je huis. Deze plant zorgt voor extra zuurstof en helpt de lucht te zuiveren, waardoor het een gezonde keuze is voor je huis. De Living Sugar Rush Hydrangea is gemakkelijk te verzorgen en wordt geleverd met een bijpassende pot. Deze plant staat het liefst in de halfschaduw en heeft veel water nodig. Hij zal binnen drie maanden bloeien en een vleugje kleur aan je kamer toevoegen.

10. Hydrangea paniculata

Introductie van de Hydrangea paniculata Living Strawberry Blossom! Deze prachtige, groene plant is perfect om een vleugje natuur aan je huis toe te voegen. De Living Strawberry Blossom is gemaakt door het merk Living creations en valt in de categorie tuinplanten - mix. Hij heeft afmetingen van 11 x 11 x 25 cm en een diameter van 7 cm. Deze plant kan ongeveer 80 cm hoog worden. De bloemen aan deze plant zijn kleurrijk en hij heeft een bloeitijd van 3 maanden. Halfschaduw is beter voor deze planten dan volle zon. Vergeet niet de plant water te geven, want hij heeft veel water nodig. Bovendien wordt deze plant geleverd met een bijpassende pot.

Veelgestelde vragen over de beste tuinplanten vergelijking

De top 10 beste tuinplanten bevat aardig wat prijsverschil. Dit komt omdat we tuinplanten vergelijken uit allerlei verschillende segmenten. Zo hebben we bijvoorbeeld budget tuinplanten, luxe tuinplanten en duurzame tuinplanten vergeleken. Dit betekent echter niet dat een dure tuinplant altijd beter is dan een goedkope tuinplant. Ons oordeel is op meer gebaseerd dan alleen de prijs, maar we vinden het wel belangrijk dat er voor ieders budget een goede tuinplant verkrijgbaar is.

Onze experts hebben een top 3 beste tuinplanten samengesteld door deze tuinplanten te vergelijken. Het kan voorkomen dat jij een net andere volgorde zou hebben afhankelijk van hoe zwaar jij elke factor waar we op testen meeweegt. Dan is geen probleem, het vergelijken van tuinplanten blijft een subjectief proces. Dit is na onze vergelijking de top 3 beste tuinplanten volgens onze experts:

  • Malus Kruisbestuiver
  • Vitis vinifera
  • Plant in a Box

Onze experts laten zich niet beïnvloeden door de fabrikanten van tuinplanten en hun wensen. Onze experts zijn volledig onafhankelijk. Ze nemen geen vergoeding in ontvangst om een positie van een bepaalde tuinplant te veranderen. Onze tuinplanten vergelijking is daarom 100% betrouwbaar.

Wanneer je een keuze hebt gemaakt voor een tuinplant welke je graag wenst te kopen, klik dan op de button ‘Goedkoopste deal’ onderaan de productomschrijving. Je wordt dan doorgeleid naar de webshop waar je de beste deal kunt vinden.

Wij verkopen zelf geen tuinplanten, maar werken wel samen met partners die we volledig vertrouwen bij de verkoop van deze tuinplanten.

Als je een tuinplant koopt via de link op onze pagina weet je zeker dat je terecht komt op een betrouwbare website voor de aankoop van jou tuinplant. 

Voor het vergelijken van tuinplanten letten we op een aantal factoren, om zo uiteindelijk tot de beste tuinplanten te komen. Hierbij letten we vooral op welke eigenschappen van belang zijn bij het gebruik van tuinplanten. 

We letten op de volgende factoren:

  • Gebruiksgemak
  • Prijs
  • Levensduur
  • Duurzaamheid
  • Effectiviteit

Het laatste woord over tuinplanten

We hopen dat onze top 10 beste tuinplanten jou geholpen heeft bij het kiezen van de beste tuinplant voor jou. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat de beste tuinplant volgens onze experts niet voor jou op nummer 1 staat. Dat is geen probleem, blijf altijd goed rondkijken om erachter te komen wat voor jou de beste tuinplant is. Bepaal voor jezelf welke eigenschappen je belangrijk vindt bij het aanschaffen van een nieuwe tuinplant.

Disclaimer: Om commissies te genereren, gebruikt Tuinfaqs.nl advertentieprogramma’s om webshops te promoten, zoals Bol.com. Wij zijn echter niet verantwoordelijk voor de verkoop van tuinplanten.

Author picture
Amanda

Hallo, ik ben Amanda, in mijn dagelijks leven ben ik serveerster bij een café. In mijn vrije tijd doe ik veel aan tuinieren en bloemschikken. Hierdoor heb ik mij verdiept in alles wat met een tuin te maken kan hebben. Nu wil ik ook jullie op weg helpen met jullie tuin en hoop dat mijn reviews jou een handje kunnen meehelpen.

Gepubliceerd op: 1 aug. 2022

  1. Planten
  2. tuinplant

Inhoudsopgave

De beste zorg voor jouw tuin

Bij TuinFAQS.nl hebben we een team van experts die jou helpen kiezen bij de aankoop van je nieuwe tuinplant.