De top 10 elektrische grasmaaiers van 2024

Laatst bijgewerkt: 8 apr. 2024

Bezorgd over stijgende gasprijzen?

Een elektrische grasmaaier is een geweldig alternatief voor een grasmaaier op gas. Ze zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ze besparen je op de lange termijn ook geld omdat je geen benzine hoeft te kopen.

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je elektrische grasmaaier zonder stroom komt te zitten midden in het maaien van je gras. Ze worden geleverd met lange snoeren die je veel bereik geven, zodat je je in je tuin kunt verplaatsen zonder te hoeven stoppen en de stekker eruit te trekken. Bovendien hebben veel modellen meerdere hoogte-instellingen, zodat je elke keer de perfecte snede voor je gazon kunt krijgen.Waar begin je jouw zoektocht als je op zoek bent naar een nieuwe elektrische grasmaaier? Bij tuinfaqs.nl! Onze experts hebben verschillende elektrische grasmaaiers met elkaar vergeleken en de resultaten verwerkt. Zo wordt het maken van de keuze voor een geschikte elektrische grasmaaier hopelijk iets gemakkelijker.

Top 3 elektrische grasmaaiers

De top 3 van de beste elektrische grasmaaiers is opgesteld door onze adviseurs. Om tot de top 3 beste elektrische grasmaaiers te komen hebben onze adviseurs vele diverse elektrische grasmaaiers met elkaar vergeleken.

We hebben een uitgebreide elektrische grasmaaier vergelijking gedaan. Bij het vergelijken van elektrische grasmaaiers is er gelet op zaken als de prijs, het gebruiksgemak en de kwaliteit van de elektrische grasmaaiers. De goedkoopste elektrische grasmaaier is namelijk niet altijd de slechtste elektrische grasmaaier. En ook de duurste elektrische grasmaaier is niet altijd de beste elektrische grasmaaier.

Nu is het tijd om te kijken of de experts gelijk hebben, neem snel een kijkje in onze top 3 beste elektrische grasmaaiers en vind jouw ideale elektrische grasmaaier.

1. Makita grasmaaier

Op zoek naar een lichtgewicht, geluidsarme grasmaaier die gemakkelijk te bedienen en te onderhouden is? Maak kennis met de Makita ELM3320 230 V 33 cm grasmaaier. Met zijn duurzame polypropyleen maaidek is deze grasmaaier gebouwd om lang mee te gaan. Hij heeft een centrale 3-voudige hoogteverstelling en een dubbele veiligheidsschakelaar om plotseling starten te voorkomen. De inklapbare handgreep zorgt voor gemakkelijk opbergen, terwijl de vangzak voor je gemak een "vol"-indicator heeft. Ideaal voor kleine tuinen en beperkte opslagruimte.

2. GARDENA Grasmaaier

De GARDENA Powermax 32 grasmaaier is het perfecte gereedschap voor iedereen die een mooi gazon wil zonder al het werk. Deze innovatieve maaier is ontworpen voor gebruiksgemak, met een ergonomisch ontwerp waardoor hij in een handomdraai over je gazon te duwen is. De maaibreedte is een royale 32 cm, waardoor de klus snel en gemakkelijk geklaard kan worden. En het mooiste is dat al het maaisel wordt opgevangen in de 30L container, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat het achterblijft. De GARDENA Powermax 32 grasmaaier wordt geleverd met twee jaar garantie, dus je kunt er zeker van zijn dat hij gemaakt is om lang mee te gaan.

3. Powerplus grasmaaier

Zoek je een efficiënte en lichte grasmaaier voor je kleine tuin? Zoek niet verder dan de Powerplus POWEG63703 elektrische grasmaaier! Dit instapmodel heeft een maaibreedte van 32 cm en een vermogen van 1000W, waardoor hij perfect is om snel vervelend onkruid en overwoekerd gras aan te pakken De Powerplus POWEG63703 elektrische grasmaaier is ook uitgerust met een instelbare maaihoogte, zodat je kunt kiezen tussen 25, 45 of 65 mm, afhankelijk van je gewenste uiterlijk. Plus, als je klaar bent met maaien, zorgen het compacte ontwerp en de inklapbare handgreep voor eenvoudige opslag Maar dat is nog niet alles - de 30-liter opvangbak met draaggreep zorgt ervoor dat al het gemaaide gras wordt opgevangen terwijl je maait.

Nog meer producten:

Top 10 beste elektrische grasmaaiers van 2024

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeften en dat geldt ook voor het aankopen van een elektrische grasmaaier. Het kan dus zo maar zijn dat onze best geteste elektrische grasmaaiers voor jou niet de meest geschikte elektrische grasmaaier is. Daarom hebben onze experts een top 10 beste elektrische grasmaaiers gemaakt, zodat je voldoende keuze hebt.

Hieronder vind je het vervolg van onze top 10 elektrische grasmaaiers. 

Nummer 6: Electrische Grasmaaier
Nummer 7: WOLF-Garten Grasmaaier
Nummer 8: BLACK DECKER
Nummer 9: Powerplus grasmaaier


En tot slot de nummer 10 van deze goede elektrische grasmaaiers. 
Nummer 10: Powerplus grasmaaier

4. Electrische Grasmaaier

Zoek je een krachtige en compacte grasmaaier die zware gazons aankan? Zoek dan niet verder dan de 1400W elektrische grasmaaier! Deze kleine machine zit boordevol vermogen om zelfs de meest overwoekerde gazons snel aan te pakken, dankzij de 1400 watt motor en het 38 cm grote maaimes. En hij is niet alleen krachtig - hij is ook gebruiksvriendelijk, met een soepele, comfortabele bediening die het maaien van het gazon tot een fluitje van een cent maakt. Bovendien kun je kiezen uit drie verschillende maaihoogtes (25 mm, 45 mm, of 65 mm) om precies het juiste uiterlijk voor je gazon te krijgen. Als je klaar bent, leeg je gewoon de 25 liter grasopvangbak en je bent weer klaar om te gaan.

5. WOLF-Garten Grasmaaier

Op zoek naar een krachtige en efficiënte grasmaaier die ook nog eens betaalbaar is? Zoek niet verder dan de WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier. Deze uitstekende grasmaaier is perfect voor de liefhebber die een machine wil die zowel flexibel als functioneel is. Voorzien van een ergonomisch ontwerp, een krachtige motor en een comfortabele uitrusting, is de WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier verkrijgbaar in verschillende maaimodellen om aan je behoeften te voldoen. Met een gazonoppervlak tot 250 m² is deze machine perfect voor middelgrote tuinen. Bovendien zorgt de 6-voudig instelbare maaihoogte ervoor dat je elke keer de perfecte snede voor je gazon krijgt. De meegeleverde grasvanger heeft een inhoud van 30 liter, waardoor je je erf gemakkelijk netjes kunt houden. Dankzij de inklapbare duwboom is de WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier gemakkelijk op te bergen als je hem niet gebruikt. Bovendien is het handvat voorzien van een zachte greep voor comfortabel vasthouden. De vulindicator geeft aan wanneer de opvangbak vol is, zodat je hem in een handomdraai kunt legen. Voor extra veiligheid houdt de Flick-Flack kabelgeleider de elektrische kabel weg van de snijrichting van de machine.

6. Electrische Grasmaaier

Zoek je een krachtige, maar toch compacte elektrische grasmaaier die gemakkelijk te gebruiken is? Zoek niet verder dan de 1600W elektrische grasmaaier! Deze lichtgewicht tuinmachine is perfect voor kleine tot middelgrote gazons, en kan je gazon er in een mum van tijd weer netjes uit laten zien. De 1600 watt motor zuigt snel gras op met zijn 38 cm diameter maaimes, waardoor je een schone, gelijkmatige snede krijgt. De maaihoogte kan gemakkelijk worden ingesteld met een grote hendel aan de bovenkant van de maaier, zodat je het maaien kunt aanpassen om het perfecte uiterlijk voor je gazon te bereiken.

7. WOLF-Garten Grasmaaier

Op zoek naar een gebruiksvriendelijke en betrouwbare elektrische grasmaaier? Zoek niet verder dan de WOLF-Garten S 3800 E! Met een maaibreedte van 38 cm is hij perfect voor kleine tot middelgrote gazons. De ergonomische handbediening en het inklapbare stuur maken hem gemakkelijk te manoeuvreren, en de 40-liter grasopvangzak met vulindicator zorgt ervoor dat je hem niet te veel vult.

8. BLACK DECKER

De BLACK+DECKER BEMWH551-QS zweefmaaier is een geweldige keuze voor kleine tuinen tot 250m². Deze 1200W lichtgewicht zweefmaaier kan moeiteloos gras maaien op hellingen en hobbelige, ongelijke oppervlakken waar traditionele grasmaaiers moeite mee hebben. Zijn ultieme wendbaarheid maakt het heel gemakkelijk om in alle richtingen te maaien. Met de verstelbare maaihoogte van 20, 30 en 40 mm kun je de maaier in hoogte aanpassen aan de toestand van je gazon. De maaier is zeer gemakkelijk te onderhouden en wordt geleverd met 10 vervangingsmessen in kunststof, zodat je ze tussen het onderhoud door niet hoeft te slijpen. De inklapbare handgreep en het compacte ontwerp maken ruimtebesparend opbergen mogelijk.

9. Powerplus grasmaaier

Op zoek naar een gebruiksvriendelijke en betaalbare grasmaaier? Zoek niet verder dan de Powerplus POWEG63705 elektrische grasmaaier! Met een maaibreedte van 32 cm en drie verschillende maaihoogtes is deze grasmaaier perfect voor kleinere en middelgrote gazons tot 250m2. De krachtige 1300W motor maakt het maaien een fluitje van een cent, en het gras wordt opgevangen in de 30l opvangbak voor een gemakkelijke verwijdering. Je kunt er desgewenst ook voor kiezen om zonder de opvangbak te maaien. Bovendien voorkomt de trekontlasting dat het netsnoer beschadigd raakt of in de knoop raakt.

10. Powerplus grasmaaier

Zoek je een elektrische grasmaaier die perfect is voor kleine tot middelgrote gazons? Zoek niet verder dan de Powerplus POWXG6212T! Deze krachtige maar lichte grasmaaier heeft een maaibreedte van 32 cm en beschikt over drie verschillende maaihoogtes tussen 25 en 65 mm. Of je nu een korte, nette look wilt of een langere, meer natuurlijke look, met de Powerplus POWXG6212T zit je goed. Naast de elektrische grasmaaier bevat deze set ook een praktische grastrimmer. De trimmer heeft een snijbreedte van 250 mm en is ideaal voor het onderhouden van graskanten en moeilijk bereikbare plekken.

Meest gestelde vragen over de beste elektrische grasmaaiers vergelijking

De top 10 beste elektrische grasmaaiers bevat aardig wat prijsverschil. Dit komt omdat we elektrische grasmaaiers vergelijken uit allerlei verschillende segmenten. Zo hebben we bijvoorbeeld budget elektrische grasmaaiers, luxe elektrische grasmaaiers en duurzame elektrische grasmaaiers vergeleken. Dit betekent echter niet dat een dure elektrische grasmaaier altijd beter is dan een goedkope elektrische grasmaaier. Ons oordeel is op meer gebaseerd dan alleen de prijs, maar we vinden het wel belangrijk dat er voor ieders budget een goede elektrische grasmaaier verkrijgbaar is.

Onze experts hebben een top 3 beste elektrische grasmaaiers samengesteld door deze elektrische grasmaaiers te vergelijken. Het kan voorkomen dat jij een net andere volgorde zou hebben afhankelijk van hoe zwaar jij elke factor waar we op testen meeweegt. Dan is geen probleem, het vergelijken van elektrische grasmaaiers blijft een subjectief proces. Dit is na onze vergelijking de top 3 beste elektrische grasmaaiers volgens onze experts:

  • Makita grasmaaier
  • GARDENA Grasmaaier
  • Powerplus grasmaaier

Onze experts laten zich niet beïnvloeden door de fabrikanten van elektrische grasmaaiers en hun wensen. Onze experts zijn volledig onafhankelijk. Ze nemen geen vergoeding in ontvangst om een positie van een bepaalde elektrische grasmaaier te veranderen. Onze elektrische grasmaaiers vergelijking is daarom 100% betrouwbaar.

Wanneer je een keuze hebt gemaakt voor een elektrische grasmaaier welke je graag wenst te kopen, klik dan op de button ‘Goedkoopste deal’ onderaan de productomschrijving. Je wordt dan doorgeleid naar de webshop waar je de beste deal kunt vinden.

Wij verkopen zelf geen elektrische grasmaaiers, maar werken wel samen met partners die we volledig vertrouwen bij de verkoop van deze elektrische grasmaaiers.

Als je een elektrische grasmaaier koopt via de link op onze pagina weet je zeker dat je terecht komt op een betrouwbare website voor de aankoop van jou elektrische grasmaaier. 

Voor het vergelijken van elektrische grasmaaiers letten we op een aantal factoren, om zo uiteindelijk tot de beste elektrische grasmaaiers te komen. Hierbij letten we vooral op welke eigenschappen van belang zijn bij het gebruik van elektrische grasmaaiers. 

We letten op de volgende factoren:

  • Gebruiksgemak
  • Prijs
  • Levensduur
  • Duurzaamheid
  • Effectiviteit

Slotwoord over elektrische grasmaaiers

We hopen dat onze top 10 beste elektrische grasmaaiers jou geholpen heeft bij het kiezen van de beste elektrische grasmaaier voor jou. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat de beste elektrische grasmaaier volgens onze experts niet voor jou op nummer 1 staat. Ons advies, blijf altijd goed vergelijken om erachter te komen wat voor jou de beste elektrische grasmaaier is. Bepaal voor jezelf welke producteigenschappen jij zoekt in een nieuwe elektrische grasmaaier.

Als je nog twijfelt of vragen hebt over een bepaalde grasmaaier, laat dan hieronder een reactie achter. We helpen graag en beantwoorden graag al je vragen. Vergeet niet dat de lijst regelmatig wordt bijgewerkt, dus sla deze pagina op bij je favorieten voor gemakkelijke toegang in de toekomst.

Disclaimer: Om commissies te genereren, gebruikt Tuinfaqs.nl advertentieprogramma’s om webshops te promoten, zoals Bol.com. Wij zijn echter niet verantwoordelijk voor de verkoop van elektrische grasmaaiers.

Author picture
Amanda

Hallo, ik ben Amanda, in mijn dagelijks leven ben ik serveerster bij een café. In mijn vrije tijd doe ik veel aan tuinieren en bloemschikken. Hierdoor heb ik mij verdiept in alles wat met een tuin te maken kan hebben. Nu wil ik ook jullie op weg helpen met jullie tuin en hoop dat mijn reviews jou een handje kunnen meehelpen.

Gepubliceerd op: 1 aug. 2022

  1. Maaiers
  2. elektrische grasmaaier

Inhoudsopgave